Генерал США: я не виключаю блокади Одеси

Вівторок, 26 березня 2019, 18:01

Члени НАТО та країни-партнери Грузія і Україна повинні створити "захисну сферу" у Чорному морі, щоб не дати Росії потенційної можливості заблокувати Одесу.

Про це заявив колишній командувач сухопутними військами США в Європі, генерал-лейтенант Бен Ходжес, пише Delfi.

"Для НАТО і наших країн-партнерів, як Грузія і Україна, щоб протистояти тому, що робить Росія (у Чорному морі), необхідно створити наш власний A2 / AD (Anti Access / Area Denial) - "захисну сферу" з використанням морських і наземних систем, які дають змогу захистити насамперед Румунію і не дати ВМФ Росії заблокувати, наприклад, Одесу. А це, на мій погляд, може статися", - сказав він.

При цьому Ходжес дивується, що Україна досі веде бізнес з РФ, незважаючи на тривалу агресію.

"В Одесі дві третини транспортних компаній, керуючих портом, - російські! В Одесі! Я не розумію, як Україна може вести бізнес з Росією, якщо та захопила її моряків", - зазначив генерал-лейтенант.

Спецпосланець уряду Німеччини: інвесторів від України відлякує не лише війна

"Зрозуміло, в українському керівництві є дуже розумні, професійні люди, які намагаються зробити військовий бюджет максимально прозорим. Але якщо взяти історію, що спливла кілька тижнів тому, про сина першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони (Олега Гладковського - Ігоря - Ред.), який ввозив в Україну запчастини з Росії і продавав їх армії втридорога. Це неймовірно!" - каже військовий.

"Поки подібне відбувається в Україні, у Заходу зростає занепокоєння. Та й російське керівництво, бачачи, як люди в Україні втрачають довіру до влади, продовжить тиснути на ці слабкі місця. А при цьому вже вбиті тисячі військових! Українські військові сидять в окопах, наче надворі 1915-й рік. А кінця не видно! Вони гідні кращого!" - додав Бен Ходжес.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: