Туск дорікнув євродепутатам, які проти тривалого відтермінування Brexit

Середа, 27 березня 2019, 10:49

Голова Європейської ради Дональд Туск вважає неприпустимою незгоду євродепутатів із тривалим відтермінуванням Brexit.

Про це йдеться у його звіті за підсумками березневого засідання Євроради, підготованому для Європейського парламенту.

"Перед засіданням Європейської ради я сказав, що ми повинні бути готові до тривалого відтермінування, якщо Велика Британія хоче переглянути свою стратегію Brexit. Це, звичайно, означатиме участь Британії у виборах до Європейського парламенту.  А потім були голоси, що це було б шкідливо або незручно для декого з вас. Дозвольте мені прояснити: таке мислення неприпустиме", - заявив Дональд Туск євродепутатам.

Відкладений жорсткий Brexit: як і коли Британія виходитиме зі складу ЄС

За його словами, не можна нехтувати голосами шістьох мільйонів осіб, які підписали петицію про скасування Brexit, та мільйона людей, які вийшли на демонстрацію на підтримку другого референдуму, а також зростаючої кількості британців, які хочуть залишитись у ЄС.

"Вони можуть відчувати, що вони недостатньо представлені в парламенті Великої Британії, але вони повинні відчувати, що вони представлені вами в цьому залі. Тому що вони європейці", - сказав Дональд Туск.

Нагадаємо, ЄС погодився перенести вихід Британії на 22 травня, якщо британський парламент наступного тижня проголосує за угоду про Brexit.

Якщо ж Палата громад не зможе проголосувати або втретє відхилить угоду, Британія отримає час до 12 квітня, щоби обрати, як вона діятиме далі.

Британський парламент вирішив провести серію голосувань у середу, 27 березня, щодо подальшої долі виходу країни з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.