"Вона ж вся обісрана": Лукашенко влаштував кадрову чистку через корів

відео
Середа, 27 березня 2019, 11:36

Президент Білорусі Александр Лукашенко влаштував кадрову чистку у Могильовській області, коли побачив, у якому стані утримують корів у агрохолдингу "Купалівська".

Про це повідомляє БЕЛСАТ TV.

Візит президента до агрохолдингу 26 березня показав телеканал ОНТ. Лукашенко оглядав умови, в яких утримують корів, та обурювався, називаючи корівник "Освенцимом" і вживаючи нетипову для президентської посади лексику.

Як Лукашенко, але євроінтегратор: якого президента хочуть українці

"Навіщо ви мене сюди привезли? Щоб я зараз службі безпеки доручив надіти вам наручники, і Кочанову (глава адміністрації президента Наталія Кочанова. – Ред.) слідом сюди? А Анфімова (голова Комітету держконтролю Леонід Анфімов. – Ред.) як мінімум вижену з роботи. Якщо людина не розуміє, що це Освенцим. А ви його ставите керівником холдингу... Я вас взагалі не розумію", - сказав Лукашенко.

"Тут має бути сухо, чисто, розумієш? Вони ж гидять одна на одну, стоять одна на одній. Тут повинна стояти людина і постійно чистити. А ви мене переконуєте, що це нормально. Ти подивися на цю худобу! Вона ж уся обісрана", - сказав глава білоруської держави.

За підсумками відвідування холдингу Лукашенко відсторонив від посади голову Могильовського облвиконкому Володимира Доманівського. Крім того, представника президента в Могильовській області Геннадія Лавренкова понизили на посаді. Також було змінено голову агрохолдингу "Купалівська".

Зазначимо, напередодні, 25 березня, у Мінську поліція провела масові затримання людей, які брали участь у святкуванні Дня Волі. Зокрема, були затримані опозиційні політики та активісти, а також музиканти, які зібралися дати безкоштовний концерт.

День Волі – неофіційне національне білоруське свято, річниця виникнення першої національної білоруської держави, Білоруської Народної Республіки (25 березня 1918 року).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.