Відповідальність за напад на посольство КНДР у Мадриді взяла група противників Кім Чен Ина

Середа, 27 березня 2019, 16:23

Таємна дисидентська група, яка виступає за повалення режиму Кім Чен Ина, взяла на себе відповідальність за напад на посольство КНДР у Мадриді 22 лютого.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на заяву групи Cheollima Civil Defence.

Члени групи наголосили, що посольства КНДР по всьому світу не є традиційними посольствами, а діють як центри незаконного обігу наркотичних засобів і зброї, засоби для сприяння пропаганді тоталітарного режиму.

Група стверджує, що події 22 лютого не були нападом.

"Ми відповіли на невідкладну ситуацію в посольстві в Мадриді. Нас запросили до посольства, і, всупереч повідомленням, ніхто не був зачинений або битий. З поваги до приймаючої нації Іспанії не було використано жодної зброї", - йдеться у заяві.

Нападник на посольство КНДР в Мадриді передав дані ФБР - cуд

Учасники групи також наголосили, що інцидент не був пов’язаний з самітом США і КНДР у В’єтнамі і що жоден іноземний уряд не знав про операцію до її початку.

Водночас група підтвердила інформацію, що один з її членів контактував з ФБР, оскільки в заяві згадується про бюро "передачу певної інформації потенційно величезного значення".

22 лютого група невідомих чоловіків вторглася в посольство Північної Кореї в Мадриді, зв’язала персонал і через чотири години втекла з комп’ютерами. В Іспанії не виключили причетність спецслужб США до нападу.

Повідомлялося, що серед зловмисників - громадяни Мексики, Сполучених Штатів і Південної Кореї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.