Звільнили голову Swedbank, фігуранта гучного скандалу з відмиванням грошей

Четвер, 28 березня 2019, 12:34

Рада директорів одного з найбільших шведських банків Swedbank відправила у відставку головну виконавчу директорку Біргітте Боннесен на тлі скандалу з відмиванням грошей.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посланням на шведську телевізійну компанію SVT.

У раді директорів банку пояснили, що останні події стали дуже важкими для Swedbank, тому було ухвалене рішення звільнити Біргітте Боннесен.

Янукович відмив через Swedbank 3,6 млн доларів - ЗМІ

"За три роки на посаді Біргітте Боннесен зробила істотний внесок, створивши лідируючий цифровий банк з фізичною присутністю", - зазначив представник ради директорів Ларс Ідермарк.

Нагадаємо, за даними оприлюдненого 20 лютого розслідування, Swedbank може бути причетним до багатомільярдного відмивання коштів через естонську філію Danske Bank, яка, як вважають, стала центром відмивання грошей з країн колишнього СРСР, зокрема Росії та Азербайджану.

Шведська "пральня" та російські гроші: що відомо про масштабне відмивання коштів у Swedbank

За даними телекомпанії SVT, у період між 2007 та 2015 роками приблизно півсотні клієнтів Swedbank перевели близько 40 млрд крон (за підрахунками шведів, ідеться про $5,8 млрд) підозрілих коштів між Swedbank та Danske Bank.

За даними каналу, президент-утікач Віктор Янукович, заочно засуджений в Україні до 13 років ув’язнення, використовував для виведення грошей з України Swedbank.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.