Німців обурила "расистська" і "сексистська" реклама з азіаткою

відео
Четвер, 28 березня 2019, 18:29

Реклама німецького магазину DIY Hornbach викликала обурення тим, що показала, як азіатська жінка збуджується, коли нюхає брудний одяг білих чоловіків. Але компанія не відступає.

Про це пише DW.

"Хорнбах", німецький магазин благоустрою житла, звинуватили в пропаганді стереотипів стосовно азіатських жінок. 

Суперечливий ролик зображує декількох білих чоловіків, які виконують роботу в саду. Потім їх заохочують до зняти пітний, брудний одяг - зокрема нижню білизну - і помістити її в коробку.

Потім 46-секундна реклама переноситься до сірого міста, де азіатська жінка купує один з пакетів з брудним одягом, відкриває його і глибоко вдихає. Потім жінка пускає очі назад і, здається, збуджується, при цьому на задньому плані звучить звуковий супровід жіночого стогону.

Реклама закінчується слоганом: "Ось як пахне весна". Користувачі соціальних медіа, багато з яких з Південної Кореї та Японії, засудили рекламу в Twitter. Один користувач назвав її "расистською", "сексистською" і "огидною".

Міністерство у Німеччині під критикою через "сексистську" рекламу безпеки велоїзди

За 4 дні онлайн-петиція з проханням до німецької компанії публічно вибачитися і видалити оголошення назбирала понад 1500 підписів.

Реклама також викликала хештег #Ich_wurde_gehornbacht, або "мене хорнбахнули" під яким азіатки розповідають про дискримінацію та об'єктивізацію, які вони відчули в Німеччині.

Hornbach захищає рекламу, відповідаючи користувачам, що "наша реклама не є расистською".

"Розглядаємо рекламу як дискурс про зростаючу урбанізацію та зниження якості життя в містах", - пише компанія в Twitter.

Вона також розмістила GIF білої жінки та білого чоловіка, які розкривають пакети і мають ейфоричні реакції до запаху брудного одягу. Анімації нібито також були частиною рекламної кампанії.

Проте користувачі соціальних медіа вказали, що кадрів білого чоловіка і білої жінки не було в оригінальній рекламі, яку компанія опублікувала. І вони досі не з'явилися в інших рекламних роликах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: