НАТО в квітні затвердить нові кроки в співпраці з Грузією

П'ятниця, 29 березня 2019, 11:20

На зустрічі голів МЗС НАТО 3-4 квітня у Вашингтоні будуть затверджені нові кроки у співпраці з Грузією.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Грузия Online".

"На зустрічі міністрів країн НАТО ми домовимося про нові кроки у співпраці з Грузією, про чорноморську безпеку", - заявив заступник помічника генсека НАТО з політичних питань Джеймс Аппатурай по завершенні комісії НАТО-Грузія.

"У нас була чудова зустріч. Міністр закордонних справ представив пріоритети зовнішньої політики Грузії, однак, природно, головний фокус був на безпеці Чорного моря. Є дуже очевидні причини, чому ситуація в плані безпеки важлива не тільки для Грузії, але і для альянсу НАТО, і ще одна причина, по якій ми співпрацюємо протягом багатьох років над поглибленням наших відносин в Чорноморському регіоні", - зазначив він.

ЄСПЛ зобов'язав Росію виплатити компенсацію грузинам, депортованим із РФ у 2006 році

"Однією з головних тем на зустрічі міністрів закордонних справ НАТО наступного тижня буде безпека Чорного моря, і ми на цій зустрічі домовимося про нові кроки щодо співпраці з Грузією в сфері безпеки Чорного моря. Ми повинні чекати засідання міністрів закордонних справ, які мають це затвердити. Але я можу вам сказати, що нові кроки будуть сфокусовані на прикордонній, наземній і повітряній сферах та практичній співпраці. Ми зробимо дійсно дуже практичні кроки", - заявив Аппатурай.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг раніше сказав, що Альянс продовжує працювати над тим, аби Грузія невдовзі стала членом НАТО.

Нагадаємо, рівень підтримки членства у НАТО і ЄС серед грузинів зараз перебуває на найвищому за останні декілька років рівні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.