Син британської жертви "Новічка" в Еймсбері написав Путіну листа

Неділя, 3 березня 2019, 11:21

Син загиблої внаслідок отруєння "Новічком" британки Дон Стердежс написав емоційного листа президенту РФ Владіміру Путіну, у якому попросив передати підозрюваних в убивстві його матері росіян британській поліції.

Як повідомляє Evening Standard, Еван Хоуп написав лист російському президентові з проханням дозволити владі Великої Британії допитати двох російських громадян, які, на думку Лондона, стоять за отруєнням у Солсбері.

Його мати Дон була смертельно отруєна цією речовиною в липні минулого року в Еймсбері.

"Пройшов майже рік з тих пір, як моя мати Дон була вбита "Новічком", і біль ніколи не полишає мене мене та мою родину… Британська поліція вважає, що принаймні двоє громадян Росії відповідальні за її смерть, але, схоже, вони захищені вашою державою", - пише Путіну син загиблої британки.

"Я звертаюся до вас як до людини, щоб дозволити нашим офіцерам допитали цих людей щодо вбивство моєї матері. Вона заслуговує щонайменше на справедливість", - зауважує Еван Хоуп.

Торік колишнього російського шпигуна Сергєя Скрипаля і його дочку Юлію намагались отруїти нервовим агентом "Новиічком" у британському Солсбері. Флакон нібито з парфумами, в якому був "Новічок", згодом опинився в руках Стерджес після того, як його знайшов її партнер Чарлі Роулі.

Хоуп сказав, що він вірить, що президент Путін - єдиний, хто може допомогти встановити справедливість.

Двоє громадян Росії, співробітники ГРУ РФ Александр Петров і Руслан Боширов, обвинувачуються у нападі з використанням нервового агента в Солсбері. Президент Путін не раз заперечував їх причетність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.