Теракт у французькій в’язниці: нападник мстився за страcбурзького терориста

Середа, 6 березня 2019, 09:36

У Франції ув’язнений, який у вівторок здійснив напад на тюремних наглядачів у в'язниці суворого режиму, заявив, що хотів помститися за смерть стрілка Шерифа Шекката, який розстріляв людей на різдвяному ярмарку в центрі Страсбурга у грудні.

Як повідомлялось, чоловік напав на охоронців у французькій в'язниці Конде-сюр-Сарт у вівторок, пише BBC.

27-річний Мікаель Шьоло разом із партнеркою, яка його відвідувала, забарикадувався у зоні для побачень тюрми суворого режиму в Нормандії. В результаті в обох стріляла поліція, жінка пізніше померла від ран.

Один тюремний наглядач отримав серйозне поранення у живіт. Інший поранений в обличчя та спину.

Під час нападу Шьоло кричав "Аллах Акбар". За його словами, він вирішив помститися за смерть Шерифа Шекката, який влаштував стрілянину на різдвяному ярмарку в центрі Страсбурга в грудні і згодом був убитий правоохоронцями.

Шьоло і Шеккат раніше разом провели 175 днів у в'язниці, а потім продовжували листуватися поштою. За повідомленнями, Шьоло, який відбував 30-річний термін ув'язнення за викрадення людини, що призвело до смерті, грабіж та прославлення тероризму, радикалізувався у в'язниці.

Вже перебуваючи у тюрмі, він був засуджений до додаткового року тюремного ув'язнення за виправдання тероризму. Він просив своїх співкамерників "відтворити" теракт 2015 року в концертному залі Батаклан в Парижі, в результаті якого загинуло 90 осіб.

Французька влада розслідує вчорашню атаку у в’язниці як теракт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.