У Держдепі США закликали Київ ухвалити новий закон про незаконне збагачення

Середа, 6 березня 2019, 17:20

Заступник держсекретаря США з політичних питань Девід Гейл закликав Україну прийняти новий закон, що передбачає відповідальність за незаконне збагачення.

Про це йдеться у повідомленні посольства США в Україні у Twitter.

"Прийняття Україною західних цінностей, включаючи антикорупційну реформу, частиною якої є ухвалення нового закону про незаконне збагачення та фінансування аудиту "Укроборонпрому", є правильним шляхом для процвітання та демократії", - цитує Гейла посольство.

Нагадаємо, країни G7 спільно зі Світовим банком закликали українську владу активізувати зусилля, відновивши кримінальну відповідальність за незаконне збагачення у відповідності до міжнародних стандартів.

Вони також закликали знайти спосіб продовжити десятки розслідувань та кримінальних переслідувань, завершення яких було поставлене під загрозу цією постановою.

Цей заклик підтримав також Європейський Союз.

Раніше у МЗС запевнили, що Євросоюз не збирається застосовувати до України жодних покарань через рішення Конституційного суду щодо скасування статті про незаконне збагачення.

Конституційний суд 26 лютого вирішив, що положення статті не відповідають принципам верховенства права та презумпції невинуватості. Зокрема, стаття про незаконне збагачення нібито зобов’язує самого підозрюваного довести законність його статків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.