Президентку Естонії розлютило запитання про двох жінок на чолі країни

відео
Четвер, 7 березня 2019, 15:08

Президентку Естонії Керсті Кальюлайд обурило запитання журналіста про те, які наслідки для країни матиме те, що її очолюватимуть дві жінки.

Спілкуючись зі ЗМІ у четвер, Кальюлайд сказала, що відповідь на це питання шукати нерозумно, повідомляє Err.ee.

"Я прошу пробачення, але коли ви востаннє питали про наслідки того, що Естонією управляли двоє і більше чоловіків? Розберемося спочатку з цим питанням", - сказала Кальюлайд.

За її словами, ставити таке запитання неправильно. Кальюлайд підкреслила: те, що на посту президента Естонії вже два роки працює жінка, змінить мислення дітей у майбутньому.

"Я не можу відповісти ні на питання про наслідки для Естонії того, що президентом і прем'єр-міністром були двоє чоловіків, ні про те, які наслідки матиме те, що ці посади займуть жінки. Всі наукові дослідження показують, що відмінності всередині групи є більшими, ніж відмінності між групами. Так що це питання не особливо розумне", - сказала вона.

"Але той факт, що президентом Естонії вже майже 2,5 роки є жінка, і всі діти, коли вони малюють картинки до річниці Естонської Республіки, малюють президента в сукні, вплине на їхні майбутні уявлення. Вони вже ніколи не поставлять запитання, яке ви задали", - додала Кальюлайд.

Керсті Кальюлайд стала п'ятим президентом Естонії 10 жовтня 2016 року. Всі чотири її попередники були чоловіками.

Парламентські вибори 3 березня 2019 року виграла Партія реформ на чолі з Каєю Каллас. За сформованою в Естонії політичною традицією, уряд формує партія, що виграла вибори, тому Кая Каллас, цілком ймовірно, стане наступним прем'єр-міністром Естонії і першою жінкою, яка обійме цю посаду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.