Меркель відкинула пропозицію США провести маневри у Керченській протоці - ЗМІ

Четвер, 7 березня 2019, 20:11

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель минулого місяця відкинула пропозицію США щодо проведення морських маневрів поблизу Криму, в тому числі у Керченській протоці.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на три джерела, знайомих з деталями переговорів Меркель з віце-президентом США Майком Пенсом.

На зустрічі 16 лютого на Мюнхенській конференції з питань безпеки віце-президент США Майк Пенс закликав Меркель відправити німецькі кораблі через Керченську протоку, щоб показати Путіну, що західні держави не відмовляться від доступу до цих вод.

Лідерка Німеччини відповіла на цю пропозицію відмовою, посилаючись при цьому на застереження з боку президента України Петра Порошенка.

У канцлера Німеччини відмовилися від коментарів на цю тему.

За даними джерел, Меркель зазначила, що хотіла б, за узгодженням з французами, направити конвой у якості одноразового маневру, але Порошенко сказав, що цього недостатньо, щоб вирішити його проблему - він хоче, щоб протока була постійно відкрита.

Франція також відмовилася брати участь у пропонованих США маневрах, оцінюючи цю ідею як непотрібну провокацію, зазначив інший чиновник.

ВМФ Росії у минулому році обстріляли і захопили три українські кораблі, які проходили через Керченську протоку. Росія і досі відкидає заклики Заходу звільнити 24 українських моряків і кораблі, захоплені під час інциденту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.