Вибори в ЄС: австрійські "друзі Путіна" приєднаються до націоналістичного альянсу

Середа, 10 квітня 2019, 11:30

Австрійська Партія свободи (FPÖ) приєднається до націоналістичного і антиміграційного альянсу, очолюваного італійським ультраправим лідером Маттео Сальвіні.

Відповідну заяву опублікував генеральний секретар FPÖ Харальд Вілімський, повідомляє "Європейська правда".

Сальвіні оголосив своєю ціллю сформувати найбільшу групу в Європарламенті після виборів у травні, об'єднавши зусилля євроскептиків зі всього блоку.

У Бундестазі розслідують зв’язки ультраправого депутата з РФ

Партія свободи (FPÖ), молодший коаліційний партнер консерваторів канцлера Себастьяна Курца, вже перебуває в групі "Європа націй і свободи" (ENF) у Європейському парламенті, до якої належить і "Ліга" Сальвіні.

У попередній заяві, підписаній FPÖ, сказано, що альянс буде "боротися за безпечнішу Європу з добре захищеними зовнішніми кордонами, меншою імміграцією та сильнішою співпрацею для боротьби з тероризмом та ісламізацією".

Представники чотирьох груп оголосили в понеділок, що хочуть "реформувати Європейський Союз і Європейський парламент, не руйнуючи їх".

Ініціативу, крім "Ліги", зобов’язалися підтримати євроскептична партія "Істинні фіни", права Данська народна партія та "Альтернатива для Німеччини".

Ніколас Бей, співголова групи ENF, заявив, що його французька партія "Національне зібрання" також приєднається до нового альянсу Сальвіні.

Ультраправа "Австрійська партія свободи" з грудня 2017 року є членом коаліційного уряду в Австрії. У грудні 2016 року партія підписала 5-річний контракт про співпрацю з путінською "Єдиною Росією". Члени партії неодноразово заявляли про необхідність скасування санкцій проти РФ, а також незаконно відвідували анексований Росією Крим.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.