Битва за Тріполі посилюється, Радбез ООН готує засідання

Середа, 10 квітня 2019, 15:07

У Лівії посилилися бойові дії навколо столиці Тріполі на тлі підготовки Ради Безпеки ООН до зустрічі в середу для обговорення кризи, що охопила північноафриканську країну.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AFP.

Більшу частину минулої ночі на південно-східній околиці Тріполі було чути обстріли з важких озброєнь. Сили фельдмаршала Халіфи Хафтара зробили спробу відібрати столицю у підтримуваного ООН уряду національної єдності.

"Зіткнення посилилися. Ми боїмося виходити з дому", - сказав один з місцевих жителів по телефону з району, де, як повідомлялося, були заблоковані дороги, що перешкоджає спробам людей втікти з міста.

Лівійська національна армія (LNA), що контролює регіони на сході країни, заявила, що після "жорстоких зіткнень" вона захопила казарми приблизно в 50 кілометрах на південь від Тріполі.

Міністри ЄС вимагають від фельдмаршала Хафтара зупинити наступ у Лівії

Міжнародно визнаний уряд провів кілька повітряних нальотів на позиції LNA на південь від Тріполі, а також вдарив по лініях постачання в центральній частині Лівії.

Сили Хафтара наступають з півдня і південного сходу Тріполі, в той час як прибережні дороги на схід і захід міста захищають бійці уряду національної єдності.

У понеділок Міністерство охорони здоров'я Лівії оголосило про загибель 35 осіб в збройних зіткненнях. Сили Хафтара заявили, що загинули 14 їхніх бійців.

ООН заявила, що в результаті зіткнень близько 3400 осіб змушені були залишити свої будинки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.