Мей: Британії потрібен додатковий час для впорядкованого Brexit

Середа, 10 квітня 2019, 18:13

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявляє, що Британії потрібен додатковий час для впорядкованого виходу з ЄС, про що вона проситиме лідерів Євросоюзу.

Про це вона заявила, прибувши на екстрений саміт Євросоюзу щодо Brexit, повідомляє "Європейська правда".

Спілкуючись із журналістами, вона зазначила, що шкодує про необхідність екстреного саміту, тому що Велика Британія повинна вже була покинути ЄС.

Саміт ЄС затвердить нове перенесення Brexit - проект рішення

За її словами, переговори між урядом і опозицією щодо Brexit були серйозними і конструктивними. Проте, каже Мей, Британії потрібен додатковий час, щоб гарантувати, що вона може вийти "гладко і впорядковано".

За її словами, важливо, щоб будь-яке відтермінування Brexit, яке запропонує ЄС, дозволило Британії  покинути ЄС, щойно вона ратифікуємо угоду про вихід.

Як відомо, сьогодні лідери ЄС зберуться у Брюсселі на позачерговому саміті, на якому мають вирішити, чи надавати Британії ще одне відтермінування Brexit.

Франція вимагає, щоб Британія втратила право вето в ЄС у разі відтермінування Brexit

Прем’єрка Британії Тереза Мей офіційно представить своє прохання про перенос дати виходу країни з ЄС на 30 червня з можливістю більш раннього виходу, якщо парламент ухвалить угоду про Brexit раніше.

В той же час президент Європейської ради Дональд Туск офіційно запропонував країнам ЄС затвердити "гнучкий" варіант продовження терміну Brexit.

Без рішення про відтермінування Британія має залишити ЄС 12 квітня о 22.00 (за Брюсселем).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.