У Держдумі РФ назвали резолюцію ПАРЄ ультиматумом

Четвер, 11 квітня 2019, 09:22

Віце-спікер Держдуми РФ Пьотр Толстой розкритикував резолюцію Парламентської асамблеї Ради Європи, яку він назвав черговою спробою говорити з Росією мовою ультиматумів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ТАСС.

"Прийнята ПАРЄ резолюція містить заклик до російської делегації повернутися в Страсбург. Однак документ не містить жодних гарантій того, що Росія, повернувшись в ПАРЄ, поверне собі і всі свої законні права, включаючи право голосу, що вони не будуть в черговий раз поставлені під сумнів істеричною меншістю на чолі з Україною і Великою Британією", - сказав Толстой.

На думку депутата, єдине, що можна із задоволенням відзначити, це "готовність до діалогу з Росією для пошуку шляхів виходу з кризи, що склалася".

Але є одне "але", констатував Толстой. "Прийнятою резолюцією європейські колеги фактично висувають нам ультиматум: "поверніться, заплатіть гроші, інакше ми вас виключимо", - виклав він основну думку документа.

"Дивно, що за весь цей час у ПАРЄ так і не засвоїли просту істину: з Росією не можна розмовляти мовою ультиматумів", - заявив Толстой.

Як повідомлялося, Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію "Про виклики перед Парламентською асамблеєю Ради Європи", яка початково мала на меті зняття санкційного тиску з Російської Федерації.

Початково пропонувалося запропонувати новий складний механізм запровадження санкцій, скасувавши існуючу санкційну процедуру. Натомість, в ухваленому документі йдеться про те, що нова громіздка процедура буде створена на додаток до існуючої, нинішнє право ПАРЄ самостійно накладати санкції на Росію залишається без змін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: