Мей: Відтермінування Brexit до 31 жовтня розчаровує, але ще є шанс вийти раніше

Четвер, 11 квітня 2019, 10:25

Прем’єрка Британії Тереза Мей заявила, що багатьох може розчарувати більш тривале відтермінування Brexit, але шанс виходу з ЄС до виборів у Європарламент лишається.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Sky News.

Мей після саміту ЄС визнала, що "багато людей будуть розчаровані" тим, що їй довелося просити про довше відтермінування Brexit після трьох поразок у парламенті під час голосування щодо угоди про Brexit.

"На цей момент Британія вже мала б вийти з ЄС, і мені щиро шкода, що я не змогла переконати парламент схвалити угоду, яка дозволяє впорядкований вихід", - заявила прем’єрка.

"Але вибір, перед яким ми стоїмо, гострий, а графік чіткий. Отже, ми повинні продовжити наші зусилля заради консенсусу щодо угоди, яка є нашим національним інтересом", - підкреслила Мей.

При цьому вона наполягає, що Британія все ще може уникнути участі у виборах до Європарламенту 23 травня, якщо парламент схвалить угоду про вихід у перші три тижні травня.

Уряд Британії вже розпочав підготовку до виборів, але скасує вибори, як тільки угоду схвалять.

Нагадаємо, лідери ЄС на позачерговому саміті 10 квітня погодилися надати Британії "гнучке" відтермінування її виходу з блоку до 31 жовтня 2019 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.