Порошенко про напруженість з Польщею та Угорщиною: "вуха" Росії очевидні

Четвер, 11 квітня 2019, 14:48

Президент Петро Порошенко вважає, що причинами напруженості у відносинах з Польщею та Угорщиною частково є внутрішня українська політика, але також вплив Росії в цих країнах.

Про це він заявив під час виступу на Київському безпековому форумі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Зовнішня політика є продовженням внутрішньої політики. І ситуація по Польщі, і частково по Угорщині в тому числі має витоки зсередини України. Ми повинні діяти скоординовано, і під час прийняття законів ми маємо враховувати можливі ризики і атаки на Україну", - сказав Порошенко.

Він наголосив, що не допустить використання болісних моментів історії для того, щоб зіпсувати відносини зі стратегічними партнерами, в тому числі Польщею.

"Саме тому ми намагаємося, і це виходить, підтримувати активний діалог з президентом Польщі Анджеєм Дудою, і саме тому я був у Любліні, де ми провели фантастичну зустріч в ЛітПолУкрБриг. Я наголошую, що діалог з Польщею йде в позитивному напрямку", - сказав президент.

Порошенко також упевнений, що всередині Польщі є сили, які використовують українське питання для внутрішньої політичної ситуації.

"Ви просили не згадувати північного сусіда, але його вуха там абсолютно очевидні. Так само, як очевидні в кожній країні Європи, бо це є цілеспрямована політика атаки на Україну, це є елементом гібридної війни і ви це яскраво можете побачити в Угорщині. Подивіться, коли змінилася позиція Угорщини: після прийняття нашого закону чи після повернення з Москви представників угорського уряду?" - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.