У Британії створили Brexit-партію, що візьме участь у виборах до Європарламенту

П'ятниця, 12 квітня 2019, 14:05

Колишній лідер Партії незалежності Великої Британії (UKIP) Найджел Фарадж оголосив про створення Brexit- партії для "зрадженого електорату".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Sky News.

Brexit-партія, про запуск якої було оголошено у п’ятницю вранці в англійському місті Ковентрі, створена на знак протесту через те, що Британія не змогла вийти з ЄС вчасно.

"Тепер стало зрозуміло, що наші парламент, уряд і прем’єр, які хочуть залишитись в ЄС, зроблять все можливе, щоб відкласти, розмити, розвернути Brexit" - сказав Фарадж.

За його словами, політика нової партії буде подібна до UKIP, однак її відрізнятимуть абсолютно нові обличчя.

Він заявив, що нова партія візьме участь у виборах до Європарламенту і висловив переконання, що вона зможе перемогти і діючі політики відчують на собі "божий гнів" через зраду своїх виборців.

"Те, що ми бачили протягом останніх тижнів, є навмисною зрадою найбільшого демократичного вибору в історії цієї нації" – заявив політик.

Фарадж повідомив, що більше тисячі "достойних" громадян висловили бажання бути у "європейському" списку кандидатів нової партії.

Варто зазначити, що сам Фарадж не став на чолі Brexit-партії – політсилу очолив Річард Тайс.

Нагадаємо, лідери ЄС на позачерговому саміті 10 квітня погодилися надати Британії "гнучке" відтермінування її виходу з блоку до 31 жовтня 2019 року.

Лідери ЄС також вирішили, що якщо Британія не схвалить угоду до 22 травня і відмовиться від участі у виборах в Європарламент, її членство у блоці припиниться 31 травня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.