В РФ готові виплатити 60 млн євро боргу Раді Європи, але за однієї умови

Понеділок, 15 квітня 2019, 09:46

В РФ готові виплатити Раді Європи не лише щорічний внесок, але і борги, які накопичилися у попередні два роки.

Про це повідомляє газета "Известия" з посиланням на дипломатичне джерело, передає "Європейська правда".

Голова комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов заявив, що це станеться, коли Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) усуне загрозу подальшої дискримінації національних делегацій.

"В цьому випадку Росія буде готова не просто виплатити свій щорічний внесок, але і відновити той борг, що накопичився за минулі два роки. Це наша офіційна позиція,і я можу її тільки вітати", - сказав сенатор.

Як повідомило дипломатичне джерело, знайоме з ситуацією, на сьогоднішній день сума російського боргу перед Радою Європи становить приблизно 60 млн євро.

У Раді Федерації наголосили на необхідності реформувати Раду Європи таким чином, щоб у кожної делегації було гарантоване право голосу.

10 квітня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію "Про виклики перед Парламентською асамблеєю Ради Європи", яка початково мала на меті зняття санкційного тиску з Російської Федерації. Проте у підсумку з документа прибрали небезпечні норми.

Початково пропонувалося запропонувати новий складний механізм запровадження санкцій, скасувавши існуючу санкційну процедуру. Натомість в ухваленому документі йдеться про те, що нова громіздка процедура буде створена на додаток до існуючої, а нинішнє право ПАРЄ самостійно накладати санкції на Росію залишається без змін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.