18% словаків хочуть більш проросійської зовнішньої політики - опитування

Понеділок, 15 квітня 2019, 13:44

Соціологічне опитування для TV Markiza показало, що майже 62% словаків виступають за чітко проєвроатлантичну зовнішньополітичну орієнтацію, а 18% хочуть більш проросійської зовнішньої політики. Понад 20% не змогли відповісти.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DenikN.

Результати опитування, в якому взяли участь 1200 респондентів, показали, що явна більшість словаків підтримує Міністерство закордонних справ, йдеться у матеріалі.

Опитування показало ставлення грузинів до відносин з РФ

Дві зовнішньополітичні концепції ототожнювали з конкретними політиками: з одного боку, з міністром закордонних справ Мирославом Лайчаком, з іншого - з лідером Словацької національної партії (SNS) і головою словацького парламенту Андреєм Данко.

Як відомо, Данко - голова євроскептичної націоналістичної партії SNS. Він неодноразово відвідував РФ, а минулого року у Держдумі називав санкції проти Росії марними та назвав своїм другом спікера Держдуми Вячеслава Володіна. 

Схоже дослідження, яке використовувало іншу методологію, показало, що Росія позитивно відображається у 21% дописів у соціальних мережах в Словаччині, Чехії та Угорщині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.