Nord Stream 2 втретє попросив у Данії дозвіл на будівництво газопроводу

Понеділок, 15 квітня 2019, 14:20

Компанія Nord Stream 2 подала Данії третю заявку за маршрутом газопроводу "Північний потік-2" у водах на південь від острова Борнхольм.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на повідомлення на сайті компанії.

"Сьогодні, більш ніж за два роки після подання першої заявки на отримання дозволу на будівництво у водах Данії, компанія Nord Stream 2 AG подає заявку по третьому варіанту маршруту газопроводу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що заявка подається відповідно до рішення данського енергетичного агентства від 26 березня 2019 року.

Територія на південь від острова Борнхольм  раніше була спірною між Данією і Польщею і тому не була доступна для розробки будь-яких проектів. Домовленість між двома країнами тепер досягнута, але ще не ратифікована Польщею.

На розгляді Данії вже знаходяться дві заявки від компанії Nord Stream 2.

Нагадаємо, Енергетичне агентство Данії попросило у оператора проекту газопроводу "Північний потік-2" додаткову екологічну оцінку основного маршруту проходження газопроводу, на південь від острова Борнхольм.

У Nord Stream 2 AG, оператора газопроводу "Північний потік-2", визнали, що ці дії Данії здатні відтермінувати завершення проекту на роки.

У Данії кажуть, що аналіз екологічного впливу маршруту проекту газопроводу "Північний потік-2" може тривати кілька місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.