Главу МВС Італії знову звинувачують у викраденні через мігрантів

Вівторок, 16 квітня 2019, 12:06

Міністра внутрішніх справ Італії і заступника прем'єр-міністра Маттео Сальвіні знову звинувачують у викраденні в зв'язку з блокадою рятувального судна з врятованими в морі мігрантами.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на DPA.

Сальвіні заявив, що проти нього відкрили розслідуванню через його рішення заборонити висаджувати мігрантів кораблю німецької неурядової організації Sea Watch.

"Я знову перебуваю під слідством, але я повторюю, що, поки я міністр внутрішніх справ, колеги-міністри можуть вимагати того, чого вони хочуть, але італійські порти були і залишаються закритими (для човнів НУО. - Ред.)", - сказав Сальвіні.

Корабель Sea Watch майже тиждень провів в режимі очікування біля східного узбережжя Сицилії, перш ніж йому дозволили висадити 47 мігрантів в порту Катанії 31 січня.

Італія пішла на поступки тільки після того, як шість інших країн ЄС - Німеччина, Франція, Португалія, Румунія, Мальта та Люксембург - погодилися прийняти мігрантів.

Сальвіні вперше звинувачували у викраденні після подібного випадку в серпні минулого року, пов'язаному з затримкою висадки більше 170 мігрантів з судна італійської берегової охорони Diciotti.

Прокурори просили дозвіл судити Сальвіні, але цей процес був заблокований італійським Сенатом у березні, оскільки він підтримав його міністерський імунітет. Цілком імовірно, що нова справа проти Сальвіні також завершиться безрезультатно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.