На відбудову Нотр-Даму пожертвували ще 100 мільйонів євро

Вівторок, 16 квітня 2019, 14:38

Французька нафтогазова компанія Total надасть 100 мільйонів євро на ремонт Собору Паризької Богоматері після пожежі.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив глава компанії Патрік Пуян.

"Total зробив спеціальну пожертву Фонду спадщини в розмірі 100 мільйонів євро на реконструкцію Нотр-Дам де Парі", - написав Пуян у Twitter.

Представники французького Фонду спадщини в ніч на 16 квітня започаткували національну кампанію зі збору коштів на відновлення одного з головних символів Парижа. На сайті кампанії вказано, що зібрано вже 2,2 мільйони євро.

Мер Парижа Анн Ідальго запропонувала провести міжнародну конференцію донорів для збору коштів на реставрацію Нотр-Дам. За її словами, із бюджету міста буде виділено 50 мільйонів євро на відбудову пам'ятки. Ще 10 мільйонів євро на реставраційні роботи надасть паризький регіон Іль-де-Франс.

Раніше про грошову допомогу в розмірі 100 мільйонів євро повідомив також один мільярдер Франсуа Анрі Піно, компанія кого володіє такими брендами, як Gucci та Yves Saint Laurent.

Ще 200 мільйонів євро пообіцяв надати французький бізнесмен, президент групи компаній LVMH Бернар Арно.

Нагадаємо, у вівторок французькі пожежники змогли повністю ліквідувати пожежу в Соборі Паризької Богоматері, яка розпочалася в понеділок ввечері.

Пожежникам вдалося зберегти 850-річну головну кам'яну споруду готичної будівлі, включаючи дві її вежі, але шпиль і дах повністю згоріли і обвалилися.

Із собору вдалося врятувати частину святинь, в тому числі терновий вінець Ісуса Христа і туніку святого Людовіка.

Читайте також: "Ми відбудуємо Нотр-Дам": як горів Собор Паризької Богоматері та що вдалося зберегти".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.