На відновлення Нотр-Даму можуть піти десятиліття

Вівторок, 16 квітня 2019, 15:29

Головний архітектор Кельнського собору прогнозує, що на відновлення шкоди, якої зазнав Собор Паризької Богоматері в результаті нищівної пожежі, можуть піти десятиліття.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на агентство Associated Press.

Петер Фюссеніх, який курує усіма будівельними роботами у Кельнському соборі, заявив, що "напевно знадобляться роки, можливо, навіть десятиліття, поки останні руйнування, завдані цією жахливою пожежею, не будуть повністю відновлені".

"Ми відбудуємо Нотр-Дам": як горів Собор Паризької Богоматері та що вдалося зберегти

Кельнський собор був сильно пошкоджений під час Другої світової війни, і роботи з його відновлення тривають вже понад 70 років.

У коментарі телекомпанії RTL Фюссеніх назвав пожежу в Парижі "трагедією європейського масштабу", адже багато церков і соборів по всьому континенту були зведені за зразком французької архітектури.

Він сказав, що "коли останній камінь був закладений у Нотр-Дам, перший був закладений тут, в Кельні, і в цьому контексті Нотр-Дам дуже сильно впливає на нас усіх".

"Полум'я і сльози": світові ЗМІ пишуть про пожежу в Нотр-Дамі

Нагадаємо, у вівторок французькі пожежники змогли повністю ліквідувати пожежу в Соборі Паризької Богоматері, яка розпочалася в понеділок ввечері.

Пожежникам вдалося зберегти 850-річну головну кам'яну споруду готичної будівлі, включаючи дві її вежі, але шпиль і дах повністю згоріли і обвалилися.

Із собору вдалося врятувати частину святинь, в тому числі терновий вінець Ісуса Христа і туніку святого Людовіка.

На відбудову Нотр-Даму відомі компанії та мільярдери вже пообіцяли пожертвувати сотні мільйонів євро.

Читайте також: "Ми відбудуємо Нотр-Дам": як горів Собор Паризької Богоматері та що вдалося зберегти".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.