Герой Нотр-Даму: терновий вінець Христа з палаючого Собору рятував капелан

фото
Вівторок, 16 квітня 2019, 16:34

У Франції називають героєм капелана паризької пожежної бригади Жана-Марка Фурньє – саме завдяки його зусиллям з палаючого Нотр-Даму вдалося врятувати важливі християнські реліквії, у тому числі - терновий вінець Ісуса Христа.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Huffington Post.

Виступаючи перед журналістами в Соборі, мер 15-го округу Парижа Філіп Гужон заявив у вівторок, що саме Фурньє наполіг на тому, аби йому дозволили увійти до палаючої будівлі разом з пожежниками та врятувати реліквії.

 

Фото з Twitter Etienne Loraillère ن

"Релігійного діяча вже вважають героєм, оскільки саме його участь стала ключовою для порятунку предметів, що мають величезну цінність", - наголошує видання.

"Він взагалі не показував страху. Він пішов прямо до реліквій і переконався, що вони в безпеці. Він має справу з життям і смертю щодня, і не проявляє страху", - заявило виданню Daily Mail джерело в екстрених службах Парижа, називаючи капелана "абсолютним героєм".

"Полум'я і сльози": світові ЗМІ пишуть про пожежу в Нотр-Дамі

Хоробрість отця Фурньє вже була відзначена після терористичної атаки в концертному залі "Батаклан" у листопаді 2015 року, коли він доглядав за пораненими і молився за мертвих, пише агентство Associated Press.

У минулому отець Фурньє працював в Німеччині і в західному французькому департаменті Сарте, перш ніж приєднатися до паризької пожежної бригади. Він також служив в єпархії французьких збройних сил і деякий час перебував в Афганістані.

Нагадаємо, з палаючого Собору Паризької Богоматері вдалося врятувати частину святинь – у тому числі терновий вінець Ісуса Христа і туніку святого Людовіка. Усередині вдалося також врятувати кілька картин, але великі полотна винести було неможливо.

Читайте також: "Ми відбудуємо Нотр-Дам": як горів Собор Паризької Богоматері та що вдалося зберегти".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.