Макрон хоче відновити Собор Паризької Богоматері за п'ять років

Середа, 17 квітня 2019, 08:03

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що хоче його відновити Собор Паризької Богоматері до того часу, коли в Парижі відбудуться літні Олімпійські ігри 2024 року.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на ВВС.

"Ми відновимо Нотр-Дам ще більш красивим, і я хочу, щоб це було завершено за п'ять років, ми можемо це зробити", - сказав Макрон, пообіцявши також започаткувати міжнародну схему збору коштів для реконструкції.

"Від нас залежить, чи зможемо ми перетворити цю катастрофу на можливість об’єднатися", - додав він.

В той же час, експерти вважають, що на відновлення Нотр-Даму може піти значно більше часу. Ерік Фішер, керівник фонду, що відповідає за відновлення 1000-річного Страсбурзького собору, повідомив, що роботи можуть тривати "десятиліття".

Причиною пожежі в Нотр-Дамі могло стати коротке замикання

Фредерік Летоффе, голова групи компаній з реставрації історичних пам'яток, поставив часові рамки від 10 до 15 років, попереджаючи про необхідність істотної роботи для захисту об’єкту до початку реставрації.

Петер Фюссеніх, який курує усіма будівельними роботами у Кельнському соборі, заявив, що "напевно знадобляться роки, можливо, навіть десятиліття, поки останні руйнування, завдані цією жахливою пожежею, не будуть повністю відновлені".

Нагадаємо, причиною пожежі в Соборі Паризької Богоматері могло стати коротке замикання у частині будівлі, яка перебувала на реконструкції.

У вівторок французькі пожежники змогли повністю ліквідувати пожежу в Соборі Паризької Богоматері, яка розпочалася в понеділок ввечері.

Пожежникам вдалося зберегти 850-річну головну кам'яну споруду готичної будівлі, включаючи дві її вежі, але шпиль і дах повністю згоріли і обвалилися.

Із собору вдалося врятувати частину святинь, в тому числі терновий вінець Ісуса Христа і туніку святого Людовіка.

На відбудову Собору Паризької Богоматері протягом 24 годин після пожежі різні донори пообіцяли пожертвувати понад 700 мільйонів євро.

Читайте також: "Ми відбудуємо Нотр-Дам": як горів Собор Паризької Богоматері та що вдалося зберегти".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.