На сайті уряду Франції відкрито збір пожертв на відбудову Нотр-Даму

Середа, 17 квітня 2019, 12:28

На сайті французького уряду з’явився розділ, в якому можна зробити пожертву на відбудову Собору Паризької Богоматері після руйнівної пожежі 15 квітня.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Як відзначив президент Франції, собор буде повністю відбудований. Але ця реконструкція має свою ціну. Ось чому нам потрібна щедрість кожного" - йдеться у повідомленні уряду.

В уряді відзначили, що ініціативи зі збору коштів множаться у Франції і по всьому світу.

"Чотири структури взаємодіють з державою, щоб кожен зміг зробити свій внесок у прозорий та безпечний спосіб" - йдеться у повідомленні.

Пожежа в Нотр-Дамі: як виглядає зсередини обгорілий собор

 Такими організаціями стали Центр національних пам'яток (Centre des monuments nationaux), Фонд Нотр-Дам (Fondation Notre-Dame), Фонд спадщини (Fondation du Patrimoine) і Фонд Франції (Fondation de France). На їх сторінках можна зробити пожертву, розмір якої починається від 30 євро. Водночас є можливість внести довільну суму. В обмін на це людина, яка робить пожертву, отримує змогу скоротити свої податки.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що хоче  відновити Собор Паризької Богоматері до того часу, коли в Парижі відбудуться літні Олімпійські ігри 2024 року.

На відбудову Собору Паризької Богоматері протягом 24 годин після пожежі різні донори пообіцяли пожертвувати понад 700 мільйонів євро.

Читайте також: "Ми відбудуємо Нотр-Дам": як горів Собор Паризької Богоматері та що вдалося зберегти".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.