Сербія почала будувати ділянку газопроводу "Турецький потік"

Середа, 17 квітня 2019, 14:08

Сербія розпочала будівництво ділянки трубопроводу "Турецький потік" для транспортування російського природного газу до Європи.

Про це заявив у середу міністр закордонних справ країни Івіца Дачич, передає "Європейська правда" з посиланням на Anadolu.

Виступаючи на прес-конференції в Москві після зустрічі з російським колегою Сергеєм Лавровим, Дачич заявив, що плани Сербії щодо будівництва газопроводу не залежать від прогресу Болгарії у завершенні власної ділянки.

TurkStream буде транспортувати російський газ по трубопроводу під Чорним морем, обходячи Україну і далі через Болгарію, Сербію та Угорщину.

"Ми не будемо чекати, коли буде побудовано болгарську частину. Ми вже почали будівельні роботи сербської частини "Турецького потоку", - заявив Дачич.

Польща і Єврокомісія підписали угоду про фінансування газопроводу Baltic Pipe

"Ми обговорювали хід реалізації проекту TurkStream, зокрема перспективи його продовження до Європи і, зокрема, до Сербії", - сказав Лавров.

5 березня Сербське енергетичне агентство схвалило будівництво сербської частини "Турецького потоку".

За словами сербських чиновників, будівництво трубопроводу довжиною 403 км завершиться до кінця року. За оцінками, будівництво трубопроводу коштуватиме близько 1,4 млрд євро.

Прем'єр-міністр РФ Дмитрій Медведєв заявив, що рішення про продовження газопроводу "Турецький потік" на Болгарію, Сербію і Угорщину може бути прийняте тільки при отриманні твердих гарантій того, що Євросоюз не буде перешкоджати постачанню газу за цим маршрутом.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.