У США опублікували доповідь Мюллера щодо розслідування змови Трампа з РФ

Четвер, 18 квітня 2019, 18:51

Міністерство юстиції США опублікувало доповідь спеціального прокурора Роберта Мюллера із підсумками розслідування щодо втручання Росії у президентські вибори та ймовірної змови команди Трампа з Росією.

Документ у четвер опублікований на сайті відомства, повідомляє "Європейська правда".

Виступаючи на прес-конференції перед публікацією доповіді, Генпрокурор США Вільям Барр заявив, що команда Мюллера не знайшла доказів змови кампанії Трампа з росіянами.

Розслідування Мюллера не знайшло змови Трампа з Росією - генпрокурор

Мюллер ідентифікував численні контакти кампанії Трампа з росіянами, але доказів для визнання цих контактів злочином не вистачило, пише видання The New York Times. 

"У той час як розслідування виявило численні зв'язки між особами, пов'язаними з російським урядом, і особами, пов'язаними з кампанією Трампа, доказів було недостатньо, щоб підтвердити кримінальні звинувачення", - йдеться у доповіді.

У доповіді також йдеться, що існують істотні докази того, що причиною звільнення Трампом колишнього директора ФБР Джеймса Комі стала відмова Комі від публічного очищення імені президента у зв’язку з розслідуванням.Таким чином доповідь підтвердила, що початкові пояснення Білого дому причини звільнення Комі були неправдивими.

Також доповідь підтвердила, що Трамп прагнув мати генерального прокурора, який його захищатиме. Влітку 2017 року він телефонував Джефу Сешнсу додому та просив його скасувати свій самовідвід від розслідування російського втручання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.