Посла РФ у Празі вдруге за два тижні викликали до МЗС Чехії

Вівторок, 2 квітня 2019, 09:44

Міністерство закордонних справ Чехії минулого тижня вдруге викликало посла Росії Александра Змеєвського через скандал зі здачею в оренду призначених для російських дипломатів квартир в Празі.

Про це 1 квітня стало відомо виданню Deník N, повідомляє "Європейська правда".

На початку минулого місяця чеські медіа повідомили, що російське посольство в Празі отримує прибуток від здачі в оренду майже двох сотень квартир у районі Прагa 6, призначених для російських дипломатів.

Квартири в чотирьох будинках належать чеській державі і надані російському посольству для її дипломатів на невизначений період часу ще до падіння комунізму 1989 року, підтвердили в МЗС Чехії.

У п'ятницю Змеєвського викликав і прийняв безпосередньо міністр закордонних справ Томаш Петршичек (ČSSD).

"Він розмовляв з послом про актуальні питання чесько-російських відносин", - підтвердив прес-секретар зовнішньополітичного відомства Роберт Ржегак, відмовившись повідомити подробиці.

У Чехії судять військового за участь у бойових діях на боці "ДНР"

За інформацією Deník N, Петршичек в ході зустрічі заявив, що він вимагає від російського посольства якомога швидше вирішити ситуацію, пов'язану з одним із співробітників диппредставництва Александром Терентьєвим, який опікується здачею в оренду призначених для дипломатів квартир і нібито знущався над орендарями. Також у орендарів помічали людей зі зброєю.

Міністр виступив за те, щоб Москва відкликала дипломата.

Томаш Петршичек також вказав Змеєвському на те, що російське МЗС необґрунтовано критикує чеського представника при Організації із заборони хімічної зброї Яну Рейнішову.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.