Макрон: ЄС не може бути заручником політичної кризи у Британії

Вівторок, 2 квітня 2019, 18:28

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що ЄС не може бути заручником політичної кризи у Великій Британії, пов'язаної з Brexit.

Про це він заявив після зустрічі з ірландським колегою Лео Варадкаром, повідомляє "Європейська правда".

"Якщо Велика Британія через три роки після референдуму не може запропонувати підтримане більшістю рішення, то вони де-факто самі виберуть вихід без угоди. Ми не можемо за них уникнути невдачі", - сказав Макрон.

Він зазначив, що ЄС відкритий до нових пропозицій, які Британія може запропонувати, щоб вийти з глухого кута.

"Це можуть бути нові вибори, референдум, інший вибір щодо майбутніх відносин - таких як митний союз. Ми відкриті для цього, але Лондон повинен сказати про це і сказати це зараз. Довге продовження, що включає участь Британії в європейських виборах і інституціях Європейського союзу, далеко не очевидно і не є само собою зрозумілим", - сказав Макрон.

Чиновник ЄС: "жорсткий" Brexit майже неминучий

Нагадаємо, прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей у вівторок проводить засідання уряду, на якому обговорять результати вчорашніх голосувань у Палаті громад.

Британські депутати у понеділок відхилили чотири варіанти, в тому числі в середу можливий ще один раунд попередніх голосувань, щоб визначити, який варіант може набрати більшість голосів.

Не виключено, що 4 квітня Тереза Мей може вчетверте внести на голосування в парламент свою угоду про умови Brexit, яку депутати вже тричі відхиляли.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.