Волкер розповів, про що Трамп розмовляв із Зеленським

Понеділок, 22 квітня 2019, 07:55

Президент США Дональд Трамп в телефонній розмові з Володимиром Зеленським, який переміг на виборах президента України,  пообіцяв, що США і надалі підтримуватимуть зусилля України щодо відновлення територіальної цілісності.

Як повідомляє "Європейська правда", про це у ніч на понеділок повідомив спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер.

"Президент Трамп подзвонив привітати Володимира Зеленського з перемогою на виборах, а український народ - з мирними і демократичними виборами. Ми будемо і надалі підтримувати зусилля України щодо відновлення її територіальної цілісності і протидії російській агресії", - написав Волкер на своїй сторінці у Twitter.

Трюдо привітав Зеленського: з нетерпінням чекає співпраці

Окремо Волкер подякував Петру Порошенку за його мужність в керівництві Україною у непрості часи.

"Ми висловлюємо вдячність Петру Порошенку за його мужність керувати Україною в надзвичайно важкий час, та за його прихильність до демократичних інститутів України і за прийняття волі українського народу", - додав Курто Волкер.

Перший європейський лідер привітав Зеленського

Нагадаємо, після оголошення результатів екзит-полу Володимиру Зеленському зателефонував президент США Дональд Трамп.

Також Володимир Зеленський поспілкувався із президентом Франції Макроном. А першою стала його телефонна розмова із польським президентом Анджеєм Дудою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.