Найімовірніший наступник Юнкера обіцяє блокувати "Північний потік-2"

Вівторок, 23 квітня 2019, 14:55

Офіційний кандидат на посаду президента Єврокомісії від Європейської народної партії, німецький євродепутат Манфред Вебер обіцяє, що спробує заблокувати будівництво російського трубопроводу "Північний потік-2", якщо стане наступним президентом.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Polska Times.

"Я проти цього проекту. Він не в інтересах Євросоюзу", - сказав він. "Як глава Європейської комісії, я використовуватиму всі наявні закони для блокування "Північного потоку-2", - заявив Вебер.

Найімовірніший наступник Юнкера хоче створити систему ПРО в ЄС за участі України

Його позиція не відповідає позиції німецького уряду, який підтримав проект, очолюваний російською державною енергетичною компанією "Газпром", частково через економічні вигоди, які він може принести.

"Я не є німецьким кандидатом на посаду глави Єврокомісії, а є кандидатом від Європейської народної партії", - сказав він у відповідь на питання про відмінність його позиції з поглядом офіційного Берліна.

Nord Stream 2 втретє попросив у Данії дозвіл на будівництво газопроводу

Опитування перед виборами в Європі 23-26 травня показують, що ЄНП залишиться найбільшою партією в Європейському парламенті, а Вебер має непоганий шанс стати президентом Комісії, хоча він може зіткнутися з опором урядів, які не хочуть бути зобов'язаними вибирати з числа партійних лідерів.

Нагадаємо, у Єврокомісії заявили, що газопровід "Північний потік-2" не запрацює ще декілька років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.