Глава МЗС Британії у заяві щодо виборів в Україні нагадав про конференцію в Торонто

Вівторок, 23 квітня 2019, 17:12

Після виборів президента України міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Хант привітав Володимира Зеленського з його успіхом.

Заява міністра закордонних справ Великої Британії щодо президентських виборів в Україні є в розпорядженні "Європейської правди".

"Хочу сердечно привітати Володимира Зеленського з перемогою на виборах президента України та висловити свою вдячність президенту Петру Порошенку за його службу Україні та за його зусилля у відновленні миру та здійсненні реформ", - сказав Хант.

"Також вітаю Україну з проведенням мирних і конкурентних виборів президента, які підкреслюють її тривалу відданість справі демократії та євроатлантичному курсу, обраному українським суспільством", - зазначив він.

За словами міністра, Велика Британія "життєво зацікавлена" в підтримці України, адже вона "не лише стоїть на передовій протидії викликам, які Росія кидає всій системі міжнародного правопорядку, але її стабільність має важливе значення для безпеки Європи".

Волкер підтримав прямі переговори Зеленського та Путіна

"Ми сподіваємось на співпрацю з обраним президентом Зеленським і будемо й надалі рішуче підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України. Це передбачає наше тісне співробітництво у сфері безпеки й оборони та нашу спільну прихильність проведенню економічних і політичних реформ, важливих для стабільності та майбутнього процвітання України. Конференція з питань українських реформ, запланована на липень цього року в Торонто, надає прекрасну можливість оцінити прогрес і продемонструвати підтримку цих надважливих зусиль", - додав очільник британського зовнішньополітичного відомства.

За даними "Європейської правди", конференція запланована як триденна, вона триватиме 2-4 липня, на останній день запланована зустріч високого рівня. Канадська сторона планує масштабну подію із оголошенням про нові програми допомоги України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.