Україна повертає Франції картину вартістю в 1,5 млн євро, викрадену з музею в Нансі

фото
Вівторок, 23 квітня 2019, 18:38

Міністерство внутрішніх справ України поверне Франції вилучену поліцейськими в Києві в одного з підозрюваних у вбивстві столичного ювеліра картину художника Поля Сіньяка "Порт Ла-Рошель", викрадену в 2018 році з музею в місті Нансі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Вартість картини французького художника оцінюється в 1,5 млн євро.

Голова Національної поліції Сергій Князєв розповів, що 24 травня 2018 року картину було викрадено з французького музею. "Поліція Франції та Євросоюзу займалася розслідуванням, підключилася і поліція України", - сказав він.

 

При цьому Князєв наголосив, що викрадена картина виявилася у людини, затриманої в Києві за підозрою в причетності до вбивства ювеліра. "Правопорушників, які скоїли цей злочин, заарештовано", - додав він.

За словами голови Нацполіції, до цієї злочинної групи входять громадяни України. Наразі українські правоохоронці працюють з австрійськими колегами, оскільки є підстави вважати, що саме ця група зловмисників може бути причетна до викрадення роботи Ренуара у Відні.

Під час обшуків у зловмисників було вилучено ще шість полотен відомих художників.

У свою чергу посол Франції в Україні Ізабель Дюмон подякувала МВС України за успішну операцію та повернення полотна великого художника французькій стороні.

"Ми перебуваємо в скорботі після трагедії Нотр-Даму... Те, що цю картину знайшли - для нас як бальзам на рану", - сказала посол.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.