Парламент Румунії схвалив зміни, які можуть закрити низку топ-справ про корупцію

Середа, 24 квітня 2019, 19:13

У середу нижня палата парламенту Румунії схвалила зміни до кримінального кодексу, які можуть закрити кілька поточних справ про корупцію на високому рівні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Ці зміни є останніми в серії юридичних і кадрових кроків, здійснених правлячими соціал-демократами з моменту їхнього приходу до влади в 2017 році, які розглядаються як загроза для незалежності судової влади і викликають занепокоєння в ЄС, Державному департаменті США та серед тисяч румунських магістратів.

У Румунії звільнили міністра, який не підтримав критиковану ЄС реформу правосуддя

Одна зі схвалених у середу змін скорочує термін позовної давності деяких правопорушень. Цей крок автоматично закриває ряд поточних справ.

Інші поправки включають слабші вироки за деякі правопорушення і уникнення кримінальної відповідальності за недбальство на робочому місці.

Уряд Румунії відкинув заклик ЄС і США не підривати судову систему

Нагадаємо, Сенат Румунії 17 квітня схвалив зміни до кримінального кодексу, які можуть призвести до закриття низки поточних розслідувань корупції на високому рівні.

У Європейській комісії критикують Румунію за відсутність прогресу у проведенні судової реформи, спробах проштовхнути правові зміни, які послаблюють незалежність судової влади, та допомогти політикам, звинуваченим у корупції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.