Brexit: Мей зустрінеться з лідером опозиції для зміни угоди з ЄС

Середа, 3 квітня 2019, 12:53

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей в середу зустрінеться з лідером опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбіном, щоб обговорити шляхи виходу з глухого кута через угоду про Brexit.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ВВС.

Прем'єр сподівається, що вони зможуть домовитися про модифіковану версію її угоди з ЄС, яка зможе отримати підтримку британських депутатів.

Корбін наполягає, щоби пріоритетними були митний союз з ЄС і права працівників.

Мей у вівторок більш семи годин вела засідання уряду, після якого оголосила про свій план зустрітися з Корбіном, а також про намір попросити ЄС про продовження терміну дії Brexit.

Туск про ситуацію з Brexit: будьмо терплячими

Кілька відомих депутатів-консерваторів розкритикували Мей і звинуватили її у співпраці з лейбористам.

Британські ЗМІ вважають, що Мей, імовірно, встановить більш тісні відносини з ЄС - більш м'який Brexit - ніж передбачалося досі.

У Британії є час до 12 квітня, щоб запропонувати план ЄС - який повинен бути прийнятий блоком - або країна вийде без угоди.

Мей сказала, що хоче узгодити новий план з Корбіном про майбутні відносини з ЄС і поставити його на голосування в Палаті громад до 10 квітня - коли ЄС проведе екстрений саміт по Brexit.

Нагадаємо, британські депутати у понеділок відхилили чотири варіанти, в тому числі в середу можливий ще один раунд попередніх голосувань, щоб визначити, який варіант може набрати більшість голосів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.