Непрості вибори в Стамбулі: опозиціонер закликає визнати його перемогу

Четвер, 4 квітня 2019, 10:01

Опозиційний кандидат в мери Стамбула, який випереджає свого суперника від влади на приблизно 25 тисяч голосів, закликав турецьку виборчу комісію затвердити його перемогу і попросив президента Реджепа Таїпа Ердогана співпрацювати.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Associated Press.

Партія Ердогана отримала більшість голосів на місцевих виборів по всій країні, але втратила свій багаторічний оплот – Анкару, а також потрапила у жорстку гонку в Стамбулі, де сам президент колись був  мером.

ЦВК Туреччини вирішила перерахувати голоси у Стамбулі, де програла партія Ердогана

У вівторок консервативна Партія справедливості і розвитку Ердогана подала апеляцію на оскарження результатів в усіх 39 районах Стамбула.

Попередні результати показали, що опозиційний кандидат в мери Стамбула Екрем Імамоглу випередив свого суперника з правлячої партії, колишнього прем'єр-міністра Біна Йилдирима, приблизно на 25 тісяч голосів.

На прес-конференції у своєму виборчому штабі Імамоглу закликав Ердогана і його націоналістичних прихильників "внести свій вклад в процес, щоб результати виборів у Стамбулі, за якими спостерігає весь світ, втягнули туреччину в тривожну атмосферу".

Імамоглу продемонстрував фотографію з 1994 року, коли Ердоган був обраний мером Стамбула. На фотографії зображений кандидат від опозиції на святкуванні перемоги Ердогана. Імамоглу попросив президента відповісти взаємністю.

Партія Ердогана оскаржить вибори у Стамбулі, де її кандидат відстає на кілька тисяч голосів

"Ми просимо справедливості", - сказав він.

Правляча партія відреагувала швидко, дорікнувши Імамоглу в тому, що він нібито не поважає процес апеляції на виборах.

Детальніше про результат турецьких виборів читайте у статті: "Перша поразка Ердогана: чи стане "початком кінця" втрата Стамбула та Анкари".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.