Туреччина: Держдеп США спотворив інформацію про зустріч Чавушоглу і Помпео

Четвер, 4 квітня 2019, 10:35

Офіційний представник МЗС Туреччини заявив, що повідомлення Державного департаменту США про зустріч глави МЗС Туреччини Мевлюта Чавушоглу і держсекретаря Майка Помпео, яка відбулася напередодні, не відповідає дійсності.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Anadolu.

"Повідомлення, опубліковане сьогодні Держдепартаментом і, очевидно, підготовлене ще до зустрічі, не тільки не відображає змісту переговорів, але й містить питання, які навіть не були порушені сторонами", - сказав Хамі Аксой.

Віце-президент США попередив Туреччину про наслідки за купівлю С-400 в Росії

За його словами, аналогічні проблеми мали місце і раніше в ході переговорів представників Туреччини і США.

Більш уважне ставлення до подібних повідомлень і відмова від спотворення змісту бесід - природне зобов'язання, що випливає з союзницьких відносин Туреччини і США, підкреслив Аксой.

У повідомленні США йдеться, що Помпео "висловив підтримку поточним переговорам щодо північно-східної Сирії, попереджаючи про потенційно руйнівні наслідки односторонніх турецьких воєнних дій в регіоні".

США припинили постачання Туреччині обладнання для F-35

"Секретар Помпео закликав до швидкого вирішення справ, пов'язаних з несправедливо затриманими громадянами США, зокрема Серканом Гольге, а також місцевим персоналом з Місії США в Туреччині. Секретар також обговорив свої занепокоєння щодо потенційного придбання Туреччиною російської ракетної системи С-400. Потенційні економічні можливості між Туреччиною та Сполученими Штатами також були предметом обговорення", - сказано в заяві Держдепу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.