У НАТО затвердили пакет заходів для підтримки України в Чорному морі

Четвер, 4 квітня 2019, 18:11

Міністри закордонних справ країн НАТО затвердили програму посилення присутності альянсу у Чорноморському регіоні через агресивні дії Росії.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг після міністерської зустрічі у Вашингтоні.

"Ми обговорювали, що ми можемо зробити для посилення безпеки в Чорноморському регіоні. Ми погодили пакет заходів, які дозволять покращити нашу обізнаність про ситуацію на місцях і посилити підтримку України та Грузії. Вони стосуватимуться навчань морських сил і берегової охорони, візити кораблів до портів і обмін інформацією", - сказав Столтенберг.

Він зазначив, що одна з морських груп НАТО перебуває у Чорному морі і сьогодні проводить навчання з грузинськими та українськими кораблями.

"Ми підтримуватимемо нашу присутність у цьому важливому регіоні. Росія використала силу для незаконної анексії Криму і продовжує нарощування військової потужності в регіоні. Ми закликаємо Росію відпустити українських моряків і кораблі, захоплені минулого року поблизу Азовського моря", - сказав генсек.

Кремль відреагував на плани НАТО захищати українські судна в Чорному і Азовському морях

Нагадаємо, у  Чорному морі з 5 по 13 квітня проходитимуть масштабні багатонаціональні морські навчання НАТО "Морський щит-2019".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.