Волкер: вибори в Україні схожі на вибори у Франції, США та Brexit

П'ятниця, 5 квітня 2019, 11:35

Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер порівняв вибори в Україні з виборами у Франції, США та референдумом про Brexit.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Вибори в Україні подібні до виборів, які ми бачили у Франції, або у випадку з Brexit, або навіть у Сполучених Штатах. Це кандидат, який протипоставив себе еліті, чинному президенту, який каже, що, знаєте, я тяжко працював, я досяг великих звершень, ми маємо більше робити", - сказав він інтерв'ю програмі NewsHour американської служби суспільного мовлення PBS.

Непотрібні голоси: чому не голосували 99% виборців закордонного округу

"І зараз перед українським суспільством стоїть такий вибір. Чи хочуть вони того, хто просто йде проти еліти, обіцяючи масові реформи, чи вони хочуть того, хто, мабуть, розчаровує їх у деяких питаннях, але зробив більше реформ, ніж хто-небудь інший в Україні протягом останніх 20 років, і виступив проти Путіна?" - зазначив Волкер.

За його словами, в Україні проходять справді демократичні вибори.

"Я думаю, ми можемо припускати, ґрунтуючись на поведінці Росії до цього часу, що вона продовжить випробовувати (на міцність) будь-кого, хто стане президентом України", - заявив Волкер.

Євродепутат: перемога Зеленського пов’язана з нездійсненими надіями Майдану

Він нагадав, що Росія здійснила вторгнення в Україну і захопила частину її території, не зупиняє бойові дії, вдається до будь-якої пропаганди і кібератак. "Повний набір інструментів спостерігається в Україні", - наголосив Волкер.  

Він підкреслює, що Росія намагається маніпулювати виборами в Україні. Водночас, дипломат має сумніви, що дії Росії вплинули на перший тур виборів. "Я не впевнений, що вони вплинуть і в другому раунді", - заявив Волкер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.