Франція вважає передчасним розглядати подальшу затримку Brexit - ЗМІ

П'ятниця, 5 квітня 2019, 15:41

Франція вважає передчасним обговорювати додаткову затримку з виходом Британії з Європейського Союзу, вимагаючи від Лондона "чіткого плану".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AFP.

Франція "взяла до відома" офіційний запит Британії про продовження процедури Brexit до 30 червня, сказав співрозмовник агентства, додавши: "Ми очікуємо надійний план до саміту (ЄС) 10 квітня, коли ми вивчимо запит".

"Затримка - це інструмент, але не рішення саме по собі", - додав він.

Раніше в п'ятницю офіційний представник ЄС заявив, що президент Європейської ради Дональд Туск запропонує державам-членам затвердити гнучку 12-місячну відстрочку для Brexit.

Канцлер Австрії проти додаткового відтермінування Brexit

ЄС вже погодився перенести початковий крайній термін з 29 березня на 12 квітня, щоб дати Терезі Мей більше часу для отримання підтримки від парламентаріїв для затвердження угоди. Британські депутати вже тричі відмовлялися від угоди з Брюсселем.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Британія не отримає жодних додаткових коротких відтермінувань Brexit, якщо її парламент не ратифікує угоду про вихід до 12 квітня.

У Британії є час до 12 квітня, щоб запропонувати план ЄС - який повинен бути прийнятий блоком - або країна вийде без угоди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.