Волкер: США не віддають переваги жодному з кандидатів у президенти України

П'ятниця, 5 квітня 2019, 17:20

Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер заперечив, що США підтримують одного з кандидатів на виборах президента України.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"США не підтримують жодного з кандидатів. Ми підтримуємо принципи і працюватимемо з будь-ким, кого обере український народ" - написав Волкер у Twitter, поширивши свій коментар "Громадському" від 4 квітня про те, що США співпрацюватиме муть з будь-яким президентом України.

Слід зазначити, що раніше низка російських ЗМІ поширили інформацію про те, що Волкер нібито вказав українцям голосувати за чинного президента України Петра Порошенка. Зокрема, новину про це на основі інтерв'ю Волкера програмі NewsHour американської служби суспільного мовлення PBS розмістило і державне агентство Росії ТАСС.

"Вибори в Україні подібні до виборів, які ми бачили у Франції, або у випадку з Brexit, або навіть у Сполучених Штатах. Це кандидат, який протипоставив себе еліті, чинному президенту, який каже, що, знаєте, я тяжко працював, я досяг великих звершень, ми маємо більше робити", - сказав він.

"І зараз перед українським суспільством стоїть такий вибір. Чи хочуть вони того, хто просто йде проти еліти, обіцяючи масові реформи, чи вони хочуть того, хто, мабуть, розчаровує їх у деяких питаннях, але зробив більше реформ, ніж хто-небудь інший в Україні протягом останніх 20 років, і виступив проти Путіна?" - зазначив Волкер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.