У Британії почали видавати паспорти без "Євросоюзу" на обкладинці

фото
Субота, 6 квітня 2019, 12:26

Громадяни Великої Британії почали отримувати нові паспорти без слів "Європейський Союз" на обкладинці, незважаючи на затримку на Brexit.

Як повідомляє "Європейська правда", британці показують нові паспорти у соцмережах.

"Справді приголомшена. Забрала сьогодні свій новий паспорт - мій старий закінчується в найближчі кілька місяців. Дивіться нижче: Знайдіть різницю!", - написала у Twitter одна із користувачів.

Нові паспорти темно-червоного кольору були введені з 30 березня, на наступний день після того, як Британія повинна була вийти з ЄС, але деякі громадяни все одно можуть отримати стару версію до вичерпання запасів, зазначає ВВС.

Темно-сині паспорти, що нагадують британський дизайн до вступу в ЄС, мають почати видавати з кінця року.

Британія просить ЄС відкласти Brexit до 30 червня

Рішення про скасування напису "Європейський Союз" було прийняте в очікуванні, що Британія залишить ЄС наприкінці березня, як і планувалося.

Представник Міністерства внутрішніх справ заявила, що "для британських громадян не буде ніякої різниці, чи користуються вони паспортом, який містить слова Європейський Союз, або паспортом без цих слів".

Нагадаємо, після Brexit громадяни Великої Британії зможуть в'їжджати до ЄС без віз на короткий термін до 90 днів, за умови, що громадяни ЄС матимуть ті ж умови під час подорожі до Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.