Німеччина виступає за збереження "нормандського формату"

Субота, 6 квітня 2019, 15:13

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас виступає за збереження посередницької ролі ФРН та Франції у вирішенні конфлікту на Донбасі.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Deutsche Welle.

Маас на полях зустрічі міністрів країн G7 заявив, що важливо, щоб перемовини з метою пошуку політичного врегулювання на Донбасі, тривали й після виборів президента України.

Наявний на сьогодні так званий "нормандський формат", у якому, крім України та Росії, беруть також участь Німеччина та Франція, варто зберегти, зазначив міністр.

Нагадаємо, перша зустріч глав держав та урядів Росії, Німеччини, Франції та України в так званому "нормандському форматі" відбулася 6 червня 2014 року в містечку Бенувіль у Нормандії, що дало назву формату зустрічі.

Голова МЗС Німеччини запропонував Москві провести "нормандську зустріч"

Згодом стали проводитися й зустрічі на рівні міністрів закордонних справ цих країн, де так само головною темою переговорів були пошуки політичного врегулювання для конфлікту в Україні.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович запропонував призначити спеціального посла генерального секретаря ООН з питань України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.