У Польщі готуються виставити Німеччині рахунок на $900 млрд в якості репарацій

Неділя, 7 квітня 2019, 12:49

Депутат польського Сейму і член парламентської групи, що займається оцінкою суми компенсацій, Януш Шевчак заявив, що Польща хоче отримати від Німеччини  $900 млрд репарацій.

Про це він заявив в інтерв’ю виданню WPolityce, повідомляє "Європейська правда".

"Це ганебно, що таке очевидне питання як наслідки винищення поляків і знищення польської економіки Німеччиною ігнорувалося протягом останніх 30 років. Тим більше дивує позиція німецьких політиків, які вчать поляків верховенству права" - зазначив Шевчак.

"До тих пір, поки Німеччина не погасить заборгованість Польщі за Другу світову війну, а йдеться про принаймні 900 мільярдів доларів, вона повинна зберігати виняткову стриманість, коли йдеться про напади на польський уряд" - наголосив він.

За його словами, польський уряд не повинен відступати у питанні німецьких репарацій.

У німецькому уряді заявили, що питання репарацій для Польщі закрите

Як відомо, Німеччина відхилила вимогу Польщі щодо нових переговорів про виплату додаткових репарацій за роки Другої світової війни, зазначивши, що ця проблема вже була врегульована в 1953 році.

Однак керівна партія Польщі заявляє, що рішення, прийняті владою комуністичної епохи, не діють, тому що вони були зроблені під тиском з боку Радянського Союзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.