Україна відреагувала на відмову РФ від участі в трибуналі ООН щодо полонених моряків

П'ятниця, 10 травня 2019, 11:27

Рішення Росії не брати участь у провадженні Міжнародного трибуналу ООН з морського права щодо нападу на українські судна та моряків біля Керченської протоки стало несподіванкою для України.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це заявила агент України, заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль під час слухань щодо захоплення українських моряків Росією у Міжнародному трибуналі ООН з морського права в Гамбурзі.

"Це рішення стало несподіванкою для України, адже російська делегація взяла участь у підготовчому телефонному дзвінку з президентом Трибуналу 23 квітня 2019 року", - сказала Зеркаль.

Україна у трибуналі ООН звинуватила РФ у порушенні імунітету військових кораблів

За її словами, рішення Росії не брати участь в усних слуханнях "викликає розчарування".

Разом з тим представниця України відзначила, що трибунал раніше вже проводив слухання та призначав тимчасові заходи проти Російської Федерації, незважаючи на рішення Росії не з'являтися на слухання. Йдеться про справу "Нідерланди проти РФ" щодо затриманого судна Arctic Sunrise.

"Таке рішення РФ не може перешкоджати Україні в справедливості та правосудді, в тому числі міжнародному", - додала Зеркаль.

Промова України у морському трибуналі ООН щодо полонених моряків

Нагадаємо, у п’ятницю, 10 травня, у Міжнародному трибуналі ООН з морського права в Гамбурзі розпочалися відкриті слухання у справі нападу РФ на українські кораблі та захоплення українських моряків.

Під час слухань Україна звинуватила РФ у порушенні імунітету військових кораблів.

У рамках поданої скарги Україна вимагає застосувати тимчасові заходи щодо РФ з метою звільнення українських військових та кораблів.

За підсумками сьогоднішнього засідання трибунал не виноситиме рішення. Очікується, що рішення може бути ухвалене приблизно за два тижні.

Читайте також: "Суд про війну та мир: чого чекати від трибуналу ООН у справі про напад РФ на Азові".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.