МЗС: є всі підстави вважати, що трибунал ООН зобов’яже РФ звільнити полонених моряків

П'ятниця, 10 травня 2019, 16:53

Українська сторона має підстави вважати, що морський трибунал ООН 25 травня ухвалить рішення на користь України у справі про захоплення Росією українських моряків.

Про це повідомила заступниця міністра закордонних справ, агент України у цій справі Олена Зеркаль, передає "Європейська правда".

"Ми очікуємо, що 25 травня буде прийняте рішення трибуналу щодо звільнення трьох українських військових кораблів, а також 24 членів екіпажу, і вони повернуться в Україну, де ми їх дуже чекаємо", - сказала вона.

"В нас є всі підстави вважати, що суд прийме рішення на нашу користь, і моряки, які незаконно утримуються РФ, повернуться в Україну", - підкреслила Зеркаль.

У суддів не було жодних додаткових питань щодо наданих Україною аргументів і матеріалів, пояснила Зеркаль. Цього, на її думку, достатньо, аби зрозуміти, що українська сторона відповіла на всі питання, які були у суддів протягом слухання.

У п’ятницю в Гамбурзі, де розташований морський трибунал ООН, відбулися перші слухання у справі. Засідання тривало три години. Росія від участі у слуханнях відмовилася.

Представники України представили аргументацію необхідності запровадження тимчасових заходів. Україна звинуватила РФ у порушенні імунітету військових кораблів та заперечила звинувачення РФ проти українських суден.

Читайте також: "Суд про війну та мир: чого чекати від трибуналу ООН у справі про напад РФ на Азові".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.