В уряді розповіли про запит до Зеленського щодо інтеграції з ЄС

Вівторок, 14 травня 2019, 14:00

Віце-прем`єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що має сподівання на підтримку новообраним президентом Володимиром Зеленським напрацьованих урядом пріоритетів секторальної інтеграції з Євросоюзом.

Про це вона заявила на брифінгу у Брюсселі, відповідаючи на запитання "Європейської правди".

"Я сподіваюся, що пріоритети секторальної інтеграції з Євросоюзом будуть розвиватися і надалі. В тому числі - що новообраний президент прислухається до тих пріоритетів, які ми вже напрацювали у взаємодії з ЄС, та буде продовжувати цю роботу", - сказала урядовець.

Єврокомісар Ган розповів у деталях про свої переговори із Зеленським

Перед цим, у ході виступу на конференції високого рівня з нагоди 10-ї річниці Східного партнерства, Климпуш-Цинцадзе зазначила, що уряд має до обраного президента країни лише один запит – продовжувати порядок денний реформ, започаткованих в Україні, підтримати її курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

"Ми всі пишаємося тим, що нам вдалося провести дуже конкурентні, вільні та демократичні вибори. Я маю лише одне прохання до наступного президента – щоб європейська та євроатлантична інтеграція не були скомпрометовані, оскільки ми всі заплатили дуже високу ціну за те, щоб мати вільний вибір", - сказала чиновниця, передає "Укрінформ".

Зе-команда підняла в Брюсселі питання про вільну торгівлю з ЄС, до Києва їде комісар

Вона нагадала, що запит суспільства на продовження європейської та євроатлантичної інтеграції був відображений в положеннях Конституції України, гарантом дотримання якої є президент України.

"Вважаю, що це буде належною правовою основою, вона дозволить продовжувати ті реформи, які ми започаткували. Такими є очікування нашого суспільства. Ми дуже сподіваємося, що вони будуть почуті, і уряд зможе успішно працювати з новим президентом, щоб забезпечити конструктивну передачу повноважень і продовження порядку денного реформ, які ми здійснювали всі ці роки", - зауважила Климпуш-Цинцадзе.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.